måndag 3 februari 2014

Nya grejer!

Inom kort kommer båtsnickeriet att få en helt egen webbsida, så att de klassiska Grisslaninläggen kan få vara ifred för säljgrejer. Grisslanbloggen blir alltså kvar i sin gamla hederliga stil och form, och kommer att länkas från firmans sida. Det blir även som tidigare en blandning av inlägg som beskriver dels hobbyprojekt, dels arbetsgången på beställningsjobb. Emellertid blir det framgent sannolikt mest av det sistnämnda eftersom det mesta av min och Mickes tid kommer att gå åt till seriösa jobb på Saxemara. Detta kommer säkerligen att gagna den nyfikna läsaren, då det alltså blir tal om att beskriva mer komplicerade träbåtsjobb ingående och förhoppningsvis begripligt för den intresserade träbåtshobbysnickaren!

För den som ännu inte har uppmärksammat det, så har jag under ett par år skrivit (bl a) om diverse moment i träbåtsbyggeriet/renoverandet i tidningen Klassiska Båtar som utkommer varannan månad. I dessa så återfinns just sådant som sedan länge har avhandlats här på Grisslanbloggen men med stiligare bilder och med betydligt mer djuplodande och ingående texter. Dessutom med redaktören Anders Vaerneus alltid stilsäkra grafiska utformning.

Noggranna instruktioner för det ena och det andra, signerade undertecknad, finns alltså att läsa i den eminenta träbåtsblaskan Klassiska Båtar

Ett sista ord är alltså att den som behöver få en båt renoverad eller en motor servad o s v, är välkommen att maila intresse därav till niklas@nystroems.se. Dessa jobb kommer alltså (se inlägget nedan) att utföras på anrika Saxemara Båtvarv i Blekinge i rymliga lokaler med ett idylliskt och naturnära läge. Bare kom!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till varvet, önskar all lycka till!

-Zimba