måndag 9 juni 2008

Premiärturen single handed

Köpte härom dagen ett roderlås av modellen "Tiller Lock". Löjligt genialisk konstruktion som bygger på friktion. Utan någon form av roderlås är det en smula jobbigt att segla ensam en längre stund. Så fort man släpper pinnen lovar båten iväg som en vindflöjel. Sabla irriterande. Och att gå på muggen blir onekligen en omöjlighet, varför man får se till att ha en hink nära till hands. Tja, man får faktiskt se till att ha varenda grej som kan tänkas behövas nära till hands. Blåser det mycket så kan man inte släppa rodret ens ett par sekunder.

Grisslan slörar in mot Figeholms skärgård

Nåväl! Hade ju varit skönt att få den där tingesten på plats innan årets första segling, som skulle göras just single handed, dvs utan gast. Emellertid lovade man från smhi att det skulle bli mycket blåsigare under eftermiddagen, så jag valde att sticka iväg tidigt, och därmed utan roderlås och utan windex. När man är van vid windex (en vanlig vindriktningsvisare) och helt plötsligt inte har en, så sitter man likförbannat som en av Pavlovs betingade hundar och tittar efter den i masttoppen.

2 kommentarer:

Jaha det är jag det ... sa...

Hej hopp från figge ..kommer du till figeholm i sommar?? så vi kan ta en pilsner eller fler hehe..Bra filmer du har skapat mycke roligt ..
ha det gutt ..Mvh Lindgren

Nyström sa...

Jag kommer nog upp efter midsommar eller så. Båten ligger ju i, så det blir nog ett jävla läge för en skärgårdsölning!