söndag 19 juni 2016

Saxemara Classic Boat Show 29-31 juli 2016

Allright! Dags att uppdatera fjolårens "Saxemaradagen" till något större, bättre, roligare och göttare! Sålunda blir det en tredagars sista helgen i Juli. Ett lika hjärtligt som intellektuellt stimulerande event för alla som gillar klassiska båtar, allmogebåtar, kustkultur eller bara en skön kväll på Saxemara Brygga mitt i sommaren. Gärna med en pilsner i näven.

Folkbåtar!


Fredagen den 29 juli samlas alla deltagarna med sina båtar i hamnen, som i år utökats med en splirrans ny flytbrygga och en hoper nya bojar. När alla (förhoppningsvis) funnit en plats i vår tämligen lilla hamn, så beger man sig med fördel till "Varvskrogen" som denna helg slår upp sina portar i skjulet. Sillamackor, kaffe och pilsner (jo, äkta vara) serveras till hyggliga priser och avnjutes i närmast sagolik miljö: utsikt över årets nyhet, "Klassikerbryggan". D v s mastkransbryggan och den ovan nämnda nya flytbryggan som från och med i år uteslutande hyser träbåtar. En ögonfröjd, alltsåledes.

Motorbåtar!

Lördagen den 30 Juli så är det dags för regattor. Trenne styck i lika många klasser.

1 FABB-klassen som arrangeras av Föreningen AllmogeBåtar Blekinge. Här deltager man med valfri allmogebåt. T ex en segelsnipa, Blekingseka eller liknande. Denna tävling är öppen för alla entusiaster, men kommer sannolikt att vinnas av Bosse Millevik som har jordklotets snabbaste eka.

2 Folkbåtsklassen som seglas till Tage Olssons minne. Fyra folkor finns på plats och kommer att seglas av internationella besättningar. Ytterligare anmälningar emottages tacksamt!

3 Showklassen "Gåsfeten Runt" seglas av stora, klassiska segelbåtar eller motorseglare av valfri modell. Lika viktigt som att komma först i mål är att vara snyggast. Både båt och besättning.

Kvällen bjuder på musikunderhållning och fortsatt servering på Varvskrogen.

Segelyachter!

Söndagen den 31 Juli avslutar evenemanget med Klassikerparad. Här ställer du upp i defilering med din egen båt. Kör å det snitsigaste förbi åskådarna under det att en speaker berättar om dig och din båt. Ha sedan chansen att vinna riktigt fina priser i kategorier som "snyggaste bogsprötet" och "noppfriaste lacken" osv.

Och sedan på måndagen klappar vi ihop och åker hem!


Inga kommentarer: