lördag 7 juni 2014

Nya grejer!

Sådärja! Efter en -i vanlig ordning- lång dag, så kan man avnjuta resultatet. Men först ett par ord om nya projekt!

Kort sagt så skrives just nu någon form av träbåtsblogghistoria då Grisslanbloggen och Ebbabloggen till sist förenas i en skön harmoni. För ett par dagar sedan så fraktades Neptunkryssaren Ebba ned hit till Saxemara. Lastades av med mobilkran, kördes till varvet med traktor, och lyftes med lastbilskran över till slipen på varvet. Slutligen växlades hon över till att stå på golvet med varvets gamla travers och står numer tryggt på kölen inne i varvshallen. Hon skall snart få ett nytt däck.

"Ebba" väntandes på en hel del kärlek i form av bl a nytt däck. Gissningsvis kommer detta, helsköna, projekt att följas utförligt på Grisslanbloggen.

Ikväll så trimmades också riggen till "Saxy", vår kära lilla blekingseka. Efter en segeltur med sagda farkost så konstaterar vi att hon seglar utmärkt trots flera år av, minst sagt, undermålig skötsel. Men det är en förbaskat gullig båt med stor potential. Vi skall ge henne riktigt mycket kärlek de kommande åren. Redan nu är hon hyfsat sjövärdig och dessutom riktigt vacker på ett gammaldags vis!

Från vänster till höger ligger "Luen", "Saxy" och "Smack".

Denna lediga dag (ha ha ha, vi är aldrig lediga) så har vi förutöver ovanstående åstadkommit en hel del. Vårt virkesförråd är härmed klart och vi behöver därmed inte skämmas för hur det ser ut på varvets övervåning. Det är numer helt enkelt... riktigt fint. Kom hit och kolla!

Utsikten idag från kontorsfönstret. Mikkelsen med sin son mastar på sin båt i strålande solsken.

Lyfter man blicken över horisonten, så påminns man snart om hur förbaskat vackra omgivningar man förfogar över. Har jag sagt följande förr? Om inte så gör jag det igen: jag är lyckligt lottad!

Inga kommentarer: