lördag 11 maj 2013

Batman

Vid monteringen av en aktertoft så förlimmades två halvor, styrbord och babord, med avsikten att de skulle passas in med hjälp av en kilformig passbit i mitten. På så sätt kan man styra bredden på slutprodukten på ett förnämligt enkelt vis. Då jag lade dit grejerna upptäckte jag emellertid att jag omedvetet hade råkat bygga... Batman. Eller Läderlappen som han hette förr.

 Splirrans ny ek i en hyfsat ny furusnipa.

Naturligtvis försvann denna otippade form i och med att passbiten sågades av och fogades till toften. Men den fastnade i alla fall på bild.

För den nyfikne komnmer även en bild på sittbänkarna i fören. Hålet i mitten täcks av en stilig lucka, dock ej med på bilden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag följer er fina blogg för att samla knspiration inför mitt egna projekt. Nybörjare som jag är så såg jag vid "Läderlappen" :) ett jättetjockt spant där i aktern men såg andra mycket mindre också, varför är det så?

Med vänlig hälsning, Peter

Nyström sa...

Tjenare,
jo det är troligtvis som så att de befintliga basade svepspanten befunnits vara för klena för en båt av den storlek. De nyare sågade spanten, "upplängorna" är tillkomna i efterhand. Jag lade märke till att de ursprungliga spanten är gjorda av två basade lameller utan lim emellan. Det är inte optimalt åmmansäger... Skulle tippa på att båten skevat och haft sig i grov sjö, och därmed läckt.
Mvh Niklas